دنیای ریاضی

  ریاضیات همیشه و همه جا بلندگوی این شعار است که فعالیت و استعداد آدمی پایان ناپذیر است. روزا پتر
دنیای ریاضی
محل تبلیغات::
دوشنبه, ۵ مهر ۱۳۹۵، ۰۹:۲۱ ب.ظ

درباره مهندسی صنایع

در این قسمت قصد داریم به  بررسی تعریف مھندسی صنایع بپردازیم, این که مھندسی چیست؟ صنعت به چه چیزی اطلاق میشود؟ و مھندسی صنایع چیست؟ وظایف مھندس صنایع در قبال صنعت و دانشگاه چیست؟ و توانمندیھای مھندس صنایع در چه حد است؟و …

مھندسی :

(پارسی سره: اندازیاری )کاربرد دانش برای رفع نیاز بشری است. این امر از راه کسب دانش ریاضیات و ورزیدگی عملی در طراحی اشیا ءیا فرآیندھای سودمند بدست می آید. (ویکی پدیا)

Engineering :

The profession of an engineer.

مھندس :

اندازه گیرنده, متخصصین ایجاد طرح ھای کارھای ساختمانی و معماری, یا راھسازی و یا کشاورزی و یا ساختن انواع ماشین.کسی که طراحی میکند را مھندس میگویند.ریشه واژه مھندسی واژه اندازه است. این واژه در فارسی میانه به گونه ھندسه تلفظ میشده که پس از وام گرفته شدن از سوی عربی و صرف آن دریکی از بابھای آن زبان واژه مھندس به معنی اندازه گر از آن ساخته شده است. اما امروزه مھندس به کسی اطلاق میشود که به یکی از علوم مھندسی آشنا باشد و در عامه کسی که ھندسه بداند را مھندس خطاب نمیکنند.

 

ENGINEER :

A person who designs machine, bridges, rail ways, etc.

A person in control of an engine or engines to arrange or

bring about a situation, plan, etc.using careful planning.

ھندسه :

اندازه گرفتن , مقدار, نقشه برداری, نوعی علم که در آن فضا و ابعاد بررسی میشود.

 

صنعت :

بکار بردن مھارت و سلیقه و ھنر و کلیه تغییراتی که بشر در مواد طبیعی میدھد تا بھتر و بیشتر از آنھا

استفاده کند(بھره وری ). مجموعه فعالیتھایی که بتوان به آنھا یک اسم واحد داده شود.

 

مھندسی صنایع :

صنایع چیست؟

طراحی فعالیتھای صنایع یا طراحی سیستمھایی که اجزا آن نیروی انسانی, تجھیزات, مواد اولیه و

انرژی است.یکی از شاخه ھای مھندسی میباشد که با توسعه بھبود اجرا و ارزیابی سیستمھای منسجم انسانی مالی اطلاعاتی تجھیزاتی انرژی ماده و فرآیند میپردازند. مھندسی صنایع بر پایه ترکیب و ادغام مبانی ریاضیات فیزیک و دانش ھای اجتماعی با روشھای مھندسی تحلیل و طراحی به منظور تعیین پیش بینی و ارزیابی نتیجه بدست آمده از سیستمھای مطبوع طراحی شده است.

 

مھندس صنایع :

شخصی که با استفاده از علوم ریاضی , فنی و طبیعی روز و اندازه گیری ھا و محاسبات لازم بتواند از منابع انسانی , ماشین آلات و مواد خام محصولی را تولید, خدمتی را عرضه و طرحی را انجام دھد.

 

وظایف یک مھندس

وظایف مھندسی بدین گونه است که یک مھندس می بایست محدودیتھای مربوطه را تشخیص دھد تا بتواند به دستاوردھای لازم برسد. محدودیتھا شامل منابع در دسترس (منابع )محدودیتھای جسمانی یا فنی, آمادگی برای پیرایش ھا یا افزایشھای آینده و دیگر عاملھا مانند نیازھای ھزینه ای, ساخت پذیر بودن, و کاربردھای بودن میباشد. با درک این محدودیتھا, مھندس, شناسه ھاو مشخصات حدودی که یک شی یا سامانه می تواند در چارچوب آن ساخته شود را مشخص کرده و ارائه میدھد. از این رو ملاحظات بسیاری بر روی کار مھندسی تاثیر دارند.

 

صنایع چیست ؟

توانمندیھای فارغ التحصیلان این رشته:

توانمندی در بکارگیری دانش ریاضی ، علوم کاربردی و تکنیکھای مھندسی توانمندی در طراحی و ھدایت آزمایشات و نیز تجزیه و تفسیر دادهھا توانمندی در طراحی سیستم ، اجزا و فرایندھا در جھت برآوردن نیازھا توانمندی در فعالیت در گروھھای کاری توانمندی در شناخت ، فرموله کردن و حل مشکلات مھندسی توانمندی در درک و فھم مسوولیتھای حرفھای و اخلاقی توانمندی در برقراری ارتباطات موثر توانمندی در درک و فھم تاثیر تکنیکھای مھندسی در مفاھیم عمومی و اجتماعی توانمندی در استفاده از تکنیکھا و مھارتھا و ابزار نوین مھندسی در فعالیتھای مھندسی

 

مھندسی صنایع چه تخصصی است ؟

مھندسى صنایع را می توان کاربرد اصول و فنون مھندسی مدیریتی به منظوربھبود،طراحى و نصب سیستم ھایى شامل انسان، مواد،اطلاعات، انرژى وتجھیزات براى فراھم آوردن امکان تولید کالاھا و ارائه خدمات بشکل کارآ و مطلوب دانست.

فعالیت ھاى مھندسى صنایع ھمانند پلى است که ارتباط بین اھداف مدیریت و عملکرد عملیاتى سازمان را ایجاد مینماید. مھندسان صنایع بیشتر درگیر افزایش بھره ورى در مدیریت منابع انسانى، روش ھا وفناوری اند. حال آنکه سایر رشته ھاى مھندسى بیشتر درگیر ماھیت فنى فرآیندھا و فرآورده ھا مى باشند.

مھندسى صنایع تنھا رشته مھندسى است که عامل انسان یکى از مولفه ھاى اصلى سیستم ھاى مورد مطالعه آن را تشکیل مى دھد.

این مھندسان بستر لازم براى تعامل تخصص ھاى مختلف و کار گروھى را به بھترین وجه ایجاد نموده و در نتیجه امور طرح،برنامه ریزى، اجرا و نظارت بر عملکرد نظام ھاى تولیدى خدماتى بشکل منسجم تر انجام مى شود و در نھایت محقق شدن این مھم، به بھبود مستمر در جھت سھولت کارھا، راحتى کارکنان،

کاھش ھزینه ھا، ارتقا کیفیت و جلب رضایت مشتریان منجر مى شود.

 

Industry:

A particular kind of work in factories, mines, etc .to

manufacture obtain, things )contrasted with distribution and

commerce.)

The quality of working long and hard.

چرا مهندسی صنایع؟

مهندسی صنایع به عنوان یک رشته میان رشته ای در برگیرنده بخشهای اساسی از رشته هایی چون مهندسی مکانیک ، مهندسی فن آوری اطلاعات، مدیریت ، اقتصاد و چندین و چند زمینه علمی مختلف می باشد.رشته مهندسی صنایع در پی آن است تا با برقراری ارتباط بین علوم مختلف و به کارگیری تکنیکهای ریاضی به ایجاد، بسط و بهبود بخشهای مختلف یک سیستم یا سازمان بپردازد.

رشته مهندسی صنایع برای کسانی که علاقه مند به زمینه های مختلف در علوم و کاربرد آنها می باشد زمینه های نویی را ایجاد نموده است.اگر شما به مباحث ریاضیات علاقه مند باشید دریایی از علوم به نام تحقیق در عملیات (operations Research) یا آمار مهندسی در پیش روی شما وجود خواهد داشت.اگر به مباحث مکانیک علاقه مند باشید می توانید درزمینه هایی چون روشهای تولید وکار خود را ادامه دهید.اگر به دانش مدیریت علاقه مند هستید می توانید از مباحثی چون اصول مدیریت و تحلیل سیستمها استفاده نمایید.اگر علوم کامپیوتراز زمینه های مورد علاقه شماست می توانید در زمینه هایی چون سیستمهای اطلاعات مدیریت و کاربرد کامپیوتر در مهندسی صنایع به فعالیت بپردازید.اگر به زمینه های مالی و اقتصادی علاقه مندید فرصت استفاده از زمینه ای چون اقتصاد مهندسی و اصول حسابداری را از دست ندهید.

چندین و چند زمینه جذاب دیگر که هر یک به تنهایی دنیایی گسترده دارند در این رشه انتظارشما را می کشد. کنترل کیفیت آماری، کنترل پروژه، برنامه ریزی تولید، برنامه ریزی و کنترل موجودی ها، مهندسی فاکتورهای انسانی و… از دیگر زمینه هایی است که شما می توانید با آنها در این رشته آشنا گردید.

مهندسی صنایع همان جایی است که علم وارد زندگی می شود و در همه ی جنبه های زندگی بهبود ایجاد می کند.

اگرتصمیم داریدمهندس شوید،حتمامهندسی صنایع راانتخاب کنید!متن زیر عینا به نقل ازمجله IEE SOLUTIONS – MAY1999 می باشد.

 

((درمیان تمام شاخه های مهندسی،مهندسی صنایع بالاترین مقام راکسب کرده وتبدیل به یک آرزوی شغلی شده است . درآخرین نظرسنجی انجام گرفته، 250 شغل براساس بیش از 12 فاکــتوراساسی رده بندی شده اند . عواملی چون درآمدومنافع کاری،امنیت شغلی درازمدت،فشارکاری ووجهه اجتماعی،دراین میان مهندسی صنایع دررده سی وپنجم وبه عنوان بهترین گرایش مهندسی انتخاب شده است ومهندسی عمران باکسب رده هفتادم،پایین ترین امتیازرانسبت به سایررشته های مهندسی به دستآوردهاست .

 

مهندسی فیزیک هسته ای رتبه سی وششم،مکانیک رتبه چهل وپنجم،هوافضارتبه پنجاه ودوم،برق رتبه پنجاه وچهارم وپتروشیمی رتبه شصت وششم راکسب کرده اند. شایان ذکراست که مدیریت صفحات وب ( مهندسی اینترنت ) ،رتبه اول رادرمیان این 250 شغل به دستآوردهاست .))

می توان گفت اگر در تمام دنیا یک راه برای ایجاد درآمد وجود داشته باشد مهندس صنایع آن یک راه را پیدا خواهد کرد!

نشانه ی آن چیزی است که شما تحت عنوان انقلاب صنعتی در اروپا و بعد از آن در کشورهایی چون ایالات متحده و ژاپن در زمینه صنعت مشاهده کردید.

برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر هیچ محدودیتی وجود ندارد و شما می توانید با توجه به علاقه خود در یکی از زمینه هایی که در دوره کارشناسی با آن آشنا شدید به ادامه تحصیل پرداخته و توانایی خود را در آن زمینه ها گسترش دهید.

مطمئن باشید وقتی می خواهید مهندسی صنایع را برای رشته تحصیلی خود انتخاب کنید بهترین تصمیم زندگی خود را گرفته اید!

اگر این ویژگی ها را دارید هرگز اینجا را برای تحصیل انتخاب نکنید:

  • نداشتن علاقه به موفقیت
  • تمایل نداشتن با انجام کار گروهی
  • قدرت تحلیل ضعیف
  • نداشتن روحیه پرسشگری
  • مدرک گرایی
  • نداشتن روحیه تحقیق
  • ریاضیات و زبان ضعیف
  • عدم علاقه به کار با کامپیوتر
  • نداشتن روحیه خلاقیت و نوآوری
  • نداشتن حس مسئولیت پذیری
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۷/۰۵